S-a spânzurat în penitenciar după ce și-a violat fiica. Medicii au reușit să-l salveze

246

Un deținut s-a spânzurat în această dimineață, în Penitenciarul Vaslui după ce, săptămâna trecută, pedeapsa i-a fost majorată de la 8 ani la 15 ani pentru că și-a abuzat sexual fiica. Acesta a fost condamnat pentru viol, iar sentința majorării pedepsei era definitivă. Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat să intervină și a reușit să il salveze pe bărbat.

Un echipaj medical de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat în această dimineață pentru a interveni de urgență la Penitenciarul Vaslui, acolo unde un deținut condamnat pentru viol a încercat să își pună capăt zilelor.

Bărbatul și-a abuzat sexual fiica, iar gestul sinuciderii a venit în urma majorării sentinței de la 8 la 15 ani, pe care a primit-o săptămâna trecută și care este definitivă. Deținutul era cazat singur în celulă.

„În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Serviciul Criminalistică, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vaslui,  Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În prezent, la nivelul unităţii penitenciare, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanţelor care au condus la producerea incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.