Deputatul Florin Barbu: Un copil din România merită doar 7 lei pe zi?

174

Creșterea alocațiilor pentru copii este din nou măr al discordiei între Putere și Opoziție, dar și în cadrul Coaliției de Guvernare. Printre deputații social-democrați care anunță că PSD va depune un proiect de lege care să oblige guvernanții să majoreze alocațiile se numără deputatul de Olt Florin Barbu.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui să fie majorate la 1 iulie cu 20%. Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat însă că nu există resurse pentru creșterea alocațiilor și a anunțat că prima tranșă de creșetere este 1 ianuarie 2022.

Decizia i-a nemulțumit pe social-democrați, printre parlamentarii care au reacționat public numărându-se și deputatul de Olt Florin Barbu.

,,Fie că sunt sau nu părinți, miniștrii și parlamentarii PNL și USR refuză și caută scuze penibile pentru a nu mai mări alocațiile copiilor. Au amânat pentru 2021 creșterea alocațiilor cu 20% de la 1 iulie, chiar dacă statul român oferă copiilor printre cele mai mici alocații din Uniunea Europeană, aproximativ 40 de euro, în timp ce Olanda le dă 316 euro, iar Franța 400 de euro. PSD va depune un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile copiilor! O întrebare simplă pentru liderii politici ai Guvernului Cîțu – UN COPIL DIN ROMÂNIA MERITĂ DOAR 7 LEI PE ZI?”, a transmis deputati Barbu pe pagina sa de socializare.