Aproape 120 de vitezomani și șoferi ,,aburiți” au rămas fără permis în Olt, săptămâna trecută

800
foto: arhivă

Acțiunile organizate de către poliția rutieră pe drumurile Oltului s-au soldat cu peste 1300 de amenzi și 157 de permise reținute, pe parcursul săptămânii trecute. Cei mai mulți șoferi lăsați pietoni fie au apăsat prea tare pedala de accelerație, fie au înlocuit apa cu alcoolul înainte de a se urca la volan.

În săptămâna 24-30 mai, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Nu puțini au fost șoferii depistați încălcând legislația.

,,În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1343 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, fiind reţinute 157 de permise de conducere, dintre acestea 18 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 98 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 41 pentru alte abateri, fiind retrase şi 48 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 23 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 7 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 10 pentru conducere fără permis şi 6 pentru alte abateri.”, declară agent șef Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Printre șoferii depistați băuți la volan, care s-au ales cu dosare penale, se numără un bărbat de 36 de ani din București, prins vinerea trecută prin comuna Brastavățu având o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat,  un bărbat, de 27 de ani, din comuna Perieţi, depistat sâmbătă pe raza comunei Valea Mare având o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și un bărbat, de 27 de ani, din comuna Bârza, depistat tot sâmbătă, 29 mai, pe raza comunei Voineasa, cu o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.