Centrul Militar Județean Olt recrutează soldați gradați profesioniști

7578

Se fac recrutări în armată, oltenii interesați de o carieră militară fiind așteptați să se înscrie la Centrul Militar Județean. Candidații trebuie să aibă între 18 ani împliniţi la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire.

Până pe data de 28 mai, oltenii care doresc să devină soldați gradați profesioniști se pot înscrie la Centrului Militar Judetean Olt cu sediul în str. Drăgănești, Slatina, informații despre recrutare și selecție putând fi solicitate și la telefon: 0249.431.255, 0249.412.031 sau pe pagina de socializare a CMJ.

Perioada de selecție a candidaților este 24 mai -25 iunie, perioada de efectuare a examinării medicale: 27mai – 30 iunie, iar termenul final de întocmire a dosarului de candidat este 23 iulie.

Candidații trebuie să fi absolvit cel puțin 10 clase, să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C și vârste între 18 și 45 de ani.

Sunt disponibile 1484 de locuri în 28 de județe și în București. Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 09-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a). Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidații FĂRĂ stagiu militar). Candidații cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.

Soldații și gradații profesioniști sunt recrutați pe bază de voluntariat și sunt situați la baza ierarhiei militare. Ei sunt angajați pe baza unui contract, pe o perioadă determinată. Modulul instruirii individuale are o durată de 7 săptămâni, iar modulul perfecționării are o durată de minimum 4 săptămâni. Cei care dețin studii/competențe profesionale specifice pot să urmeze cursul pentru formarea pe filiera indirectă a subofițerilor în activitate.