Peste 100 de permise REȚINUTE. Rutiera Olt a dat circa 1100 AMENZI în week-end

607

Acțiunea polițiștilor rutieri pe drumurile din județul Olt de la finele săptămânii trecute s-a soldat cu numeroase amenzi, nu puțini fiind șoferii care au rămas fără permis. Razia a vizat depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 1110 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 299.035 lei. Și de această dată, numeroși șoferi au rămas pietoni.

,,Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 108 permise de conducere, dintre acestea 23 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 35 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 50 pentru alte abateri, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 13 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 7 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateriʺ, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.