Prefectul județului Olt s-a VACCINAT azi anti-covid

229

Reprezentantul Guvernului Cîțu în Olt s-a imunizat azi împotriva coronavirusului. Florin Homorean, infectat anul trecut cu COVID-19, a făcut un apel către olteni să-i urmeze exemplul pentru a scăpa România de pandemie.

Florin Homorean, prefectul județului Olt, s-a imunizat azi împotriva coronavirusului, prezentându-se la Centrul Medical Județean MAI de vaccinare din Slatina conform programării. Prefectului i s-a administrat prima doză de Pfizer și nu a avut nicio reacie alergică imediată.

,,Am luat această decizie întrucât vaccinul aduce beneficii maximale în ceea ce priveşte protecția față de boala simptomatică, față de complicațiile bolii, față de internare, față de decese. Nu este uşor să adopţi măsuri restrictive care afectează deopotrivă cetăţenii şi mediul economic, însă pericolul pentru sănătatea publică este încă semnificativ. Numărul de persoane infectate se menţine la un nivel ridicat, ca dealtfel şi numărul persoanelor internate în spital din cauza acestui virus.  În ultima perioadă, tot mai multe cazuri severe ajung în spitalele noastre. Medicii duc o luptă eroică pentru salvarea pacienţilor afectaţi de noul coronavirus. Haideţi să nu-i lăsăm singuri în această luptă. Nu este prea târziu să facem cu toţii acest efort, să salvăm România de această pandemie. Să fim responsabili!”, este îndemnul prefectului.

Homorean s-a infectat cu SARS-CoV-2 vara trecută, fiind internat în 12 iulie la Spitalul Județean de Urgență Slatina. După zece zile petrecute ca asimptomatic în spitalul slătinean, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, motiv care i-a determinat pe medici să-l transfere la Spitalul Colentina din București. A fost externat pe 29 iulie și a stat apoi în izolare până pe 4 august. A donat plasmă pentru tratamentul bolnavilor critici de două ori.