Alți 111 olteni, buni de plată: lipsa măștii și deplasarea nejustificată le-au adus AMENZI

224

180 de forțe de ordine au acționat în ultimele 24 de ore pe raza județului Olt având drept țintă respectarea măsurilor anti-covid. Și de data aceasta, amenzile aplicate nu au fost puține.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au verificat zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 96 de societăți comerciale, precum şi 72 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.000 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 11.250 de lei, dintre acestea 108 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.750 de lei și 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 500 de lei.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Autoritățile atențioenază că astfel de acțiuni sunt organizate zilnic de forțele de ordine și recomandă cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.