Decolmatări la pârâurile Mogoşeşti, Negrişoara şi Plapcea pentru prevenirea inundaţiilor în zona Scorniceşti

111

Atunci când în judeţul Olt s-au înregistrat inundaţii, de cele mai multe ori zona Scorniceşti nu a lipsit de pe lista celor afectate. Pentru a se evita revărsarea apelor, administraţia orăşenească a demarat decolmatarea pârâurilor Mogoşeşti, Negrişoara şi Plapcea.

În iunie 2019, nu mai puţin de 100 de gospodării din satele Mogoşeşti, Mărgineni, Bălţaţi şi Bircii au fost acoperite de ape. Curţile s-au umplut de apele care au pătruns în beciuri, case şi anexe, puhoaiele au rupt pomi, au acoperit drumuri şi grădini, au ucis păsări. Pentru a se evita repetarea acestei situaţii, administraţia oraşului Scorniceşti a demarat ample lucări de decolmatare a albiilor celor trei pârâuri.

,,În aceste zile au început lucrările privind decolmatarea pârâului Mogoșești – în satul Mogoșești și a pârâului Negrișoara – în zona Bircii-Chițeasca, în urma protocolului semnat între Primăria Scornicești și SGA Jitaru. De asemenea, în cel mai scurt timp se vor executa lucrări similare și pe pârâul Plapcea – în zona Mihailești-Popești și Bălțați, propunându-ne să acoperim ceea ce înseamnă decolmatarea tuturor pârâurilor ce străbat localitatea noastră, evitând astfel producerea inundațiilor nedorite”, a anunţat primarul Daniel Tudor.