Ministrul Educației anunță burse școlare de la bugetul de stat. Școlile trebuie să ceară banii

759

Din acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat și tot în premieră acestea sunt alocate și elevilor din învățământul preuniversitar. Bursele nu pot fi mai mici de 100 de lei.

Ministerul Educației anunță că în acest an a fost alocată suma de 536 de milioane de lei pentru plata burselor școlare, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autoritățile publice locale pentru plata burselor școlare.

Guvernul a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei, care poate fi majorată de autoritățile locale din bugetele proprii. Banii sunt repartizați deja în teritoriu.

„Având în vedere că administrațiile județene ale finanțelor publice au inițiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autoritățile locale, unitățile de învățământ au obligația să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate. De asemenea, ne exprimăm convingerea că toate consiliile locale vor respecta prevederile HG 1.064/2020 și vor adopta hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social)”, transmite printr-un comunicat de presă Ministerul Educației.