Pentru că nu respectau măsurile de igienă la prepararea și depozitarea pâinii și produselor de panificație, medicii sanitari-veterinari au decis suspendarea activității la două unități din județ și amendarea altor două.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a desfășurat în perioada 1- 19 martie controale tematice pentru verificarea unităţilor de fabricare a pâinii şi a produselor de panificaţie. Controalele au vizat înregistrarea acestor unități, respectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor, facilităţilor, echipamentelor de lucru, alimentarea cu apă, controlul temperaturii, managementul deşeurilor, combaterea dăunătorilor, sănătatea şi instruirea personalului lucrător, condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind transportul pâinii şi a produselor de panificaţie către unităţile de comercializare și altele.
,,În această perioadă au fost verificate 48 unităţi de fabricare a pâinii şi a produselor de panificaţie înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Principlalele neconformităţi constatate au fost : stare de întreţinere şi igienă necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, a celor de producţie, a echipamentelor, utilajelor, ustensilelor de lucru, a vestiarelor pentru personalul angajat ; neimplementarea bunelor practici de igienă şi de identificare a riscurilor; nerespectarea programelor de autocontrol ,, transmite DSVSA Olt.
În urma neregulilor identificate, au fost aplicate 14 avertismente, 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11200 lei (la o unitate din Slatina şi una din Vâlcele) și emise şi două ordonanţe privind suspendarea activităţii la unităţi din Cilieni şi Mihăeşti .