Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie

461

Ministrul Educației a anunțat că anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie și nu pe 18 iunie,în urma deciziei de a muta două săptămâni din vacanța de vară în cea de primăvară, prin unirea vacanțelor de Paștele Catolic și cel Ortodox.

„Finalul semestrului al II-lea se decalează 2 săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. În loc să finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie. Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilo,, a anunțat ministrul Educației.

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor încheia anul școlar pe 25 Iunie (în loc de 11 Iunie), elevii clasei a XII-a pe18 Iunie (în loc de 4 iunie) și învățământul profesional și tehnic pe 23 Iulie (în loc de 9 Iulie).