FOTO/ Muzeul din Scornicești, transformat în … stână, curtea în pajiște

969

Lăsat în paragină de administrațiile trecute ale urbei, muzeul din Scornicești, mândria lui Nicolae Ceaușescu, a ajuns ieri stână. Deși porțile sunt zăvorâte cu lacăt, curtea a fost transformată în pajiște pentru zeci de oi și capre care au ajuns, ca prin minune, în curtea instituției. Intrigată, o localnică le-a făcut vedete pe un grup de socializare.

La începutul anilor ’80, orașul Scornicești, localitate natală a Celui Mai Iubit Fiu al Republicii Socialiste România, se putea mândri cu un muzeu care să conţină istorie locală, din toate epocile, unde erau aduse din toată țara piese valoroase și la a cărui construcţie au fost folosite materiale de cea mai înaltă calitate. Muzeul avea o sală de istorie, o sală de clasă refăcută după tiparul celei în care învăţase Nicolae Ceauşescu, două săli rezervate prezentării performanţelor obţinute de CAP-ul fruntaş pe ţară, de fabricile construite la Scorniceşti,  o monografie a satului Scorniceşti în imagini color, imagini de mari dimensiuni, care ocupau două săli, etc. La Revoluție, muzeul a fost distrus de furia oamenilor, iar după aceea lăsat în paragină. Administrația locală a avut chiar discuții de a-l transforma, la un moment dat, în cămin de bătrâni, iar în ultimii ani s-a vorbit despre reînființarea unui muzeu al comunismului.

Ieri, instituția altădată un etalon a fost transformată însă în stână, iar curtea în pagiște. Zeci de oi și capre au fost fotografiate în curte de către o localnică, iar imaginile postate pe un grup de socializare al orașului. Nu se știe cum au ajuns animalele acolo, din moment ce porțile erau încă legate cu lacăt.