AMENZI RECORD pentru participanții la un botez ilegal de la Bobicești

1515

Polițiștii au spart, seara trecută, o petrecere ilegală de botez, la Bobicești, aplicând amenzi record pentru proprietarul localului, dar și pentru participanții la eveniment. Sancțiunile aplicate s-au ridicat la 56.000 lei. cei mai mulți banii îi are de plătit patronul localului. pe lângă cei 6.000 de lei de la polițiști, aceșsta a mai primit două sancțiuni: una de la DSP în valoare de 30.000 lei, iar cealaltă de la DSVSA Olt în sumă de 10.000 lei.

,,În seara zilei de 20 martie a.c., în jurul orelor 20:30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Secția 1 Poliție Rurală Bobicești, luptători din carul Serviciului de Acțiuni Speciale, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuat un control la o societate comercială cu specific de sălă de festivități, de pe raza comunei Bobicești, pentru verificarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că, în încinta sălii de festivități este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, eveniment care a fost oprit.

Cu această ocazie, polițiștii au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanți la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igiena și sănatate publice, iar cei din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății.”, a declarat Cristian riorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.