Florin Cîțu: În zonele cu număr mare de cazuri, dacă sunt locuri libere, am cerut să se poată vaccina persoane din etapa a III-a

225

Premierul Florin Cîțu anunță că persoanele din etapa a III-a de vaccinare împotriva Covid-19 s-ar putea vaccina chiar mai devreme dacă există locuri libere și persoanele din etapele I sau II nu doresc să se vaccineze.

„Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție, atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a spus premierul Câțu.

Programările pentru etapa a III-a de vaccinare încpe pe 15 martie, iar vaccinarea de la 1 aprilie. Premierul a cerut colonelului Gheorghiță și ministrului sănătății să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare în etapa a III-a.