Flori și mărțișoare pentru jandarmerițe și slătinence, în prima zi de primăvară

95

În acest an, jandarmerițele din Olt au întâmpinat primăvara cu un moment cultural specific sărbătorii mărțișorului, organizat la Muzeul Județean Olt.

Angajatele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au primit azi flori și mărțișoare tradiționale, dar și un mărțișor cultural, aflând mai multe informații despre obiceiul specific zilei de 1 Martie. IJJ Olt în colaborare cu Muzeul Județean Olt au organizat un simpozion cu titlul ”Mărțișorul-obiceiuri și tradiții”.

,,Astfel, despre originea mărțișorului, legenda și cele mai vechi obiceiuri, au fost prezentate într-un cadru festiv, dar restrâns, de către doamna Claudia-Florentina Balaș, șefa Secției de Etnografie.Cu această ocazie, conducerea inspectoratului a felicitat toate doamnele și domnișoarele pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției și le-a oferit flori și mărțișoare. O legătură strânsă între semnificația culorilor mărțișorului – firul alb semnifică masculinitatea, rațiunea și sobrietatea, iar cel roșu simbolizează feminitatea, iubirea, bucuria de a trăi; o combinație perfectă care reflectă integritatea, perseverența și curajul femeilor care au ales să poarte uniforma bleu-jandarm.,, transmite IJJ Olt.

Nu numai angajatele IJJ Olt au primit azi simboluri ale primăverii. Ca în fiecare an, acțiunea jandarmilor olteni de a oferi flori doamnelor și domnișoarelor din municipiul Slatina a continuat. Oamenii legii au oferit flori și au transmis un gând frumos de primăvară femeilor aflate în trecere  prin centrul municipiului Slatina.