S-a DUBLAT în câteva zile numărul oltenilor cu covid INTERNAȚI, un nou DECES anunțat azi

517

Deși județul Olt se menține în zona verde de măsuri anti-covid cu o incidență sub pragul de 1 caz la mia de locuitori, numărul oltenilor infectați cu COVID-19 care s-au internat în aceste zile s-a dublat. Îngrijorătoare este și creșterea numărului de decese.

La finele săptămânii trecute, Spitalul Municipal Caracal, unitate suport- covid, care tratează de la debutul pandemiei exclusiv pacienții infectați cu virusul chinezesc, raporta o situație îmbucurătoare: doar circa o cincime din paturi mai erau ocupate, numărul pacienților internați fiind de doar 26, dintre care 7 la Terapie Intensivă. La fel sta situația și la restul spitalelor din județ, în total fiind internați 47 de pacienți. Bucuria nu a ținut însă mult, trendul infectărilor nefiind unul în scădere, așa cum s-a crezut, iar hopul nefiind încă depășit. Așa se face că azi sunt internați în spitalele oltene, potrivit DSP Olt, 88 de olteni, dintre care 18 la Terapie Intensivă.

Nici în ceea ce privește numărul deceselor nu sunt vești bune. Dacă la finele săptămânii trecute Oltul înregistra 252 de decese, azi numărul celor care au pierdut lupta cu perfidul virus a ajuns la 258. Ultimul deces raportat este al unei femei în vârstă de 82 ani, internată pe 3 februarie la SJU Slatina. Data confirmării: 18.02.2021. Comorbidități: AVC ischemic cronic, fibrilație atrială, gastrită cronică, anemie severă, insuficiență cardiacă congestiva cls III NYHA. Data deces: 21.02.2021. Cauze deces : Stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, ictus nespecificat, infecție Covid-19.