Liviu Voiculescu: Pregătiți proiecte și aplicați! 800 milioane de euro, fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaze naturale din România

294

Senatorul de Olt Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, face un apel pe pagina de socializare către primarii olteni de a pregăti proiecte în vederea introducerii de gaze naturale sau extinderii relețelor în comunitățile lor, anunțând că pot fi accesate fonduri europene în acest sens.

,,Anul trecut, guvernul Ludovic Orban a alocat un miliard de euro din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare, pentru extinderea rețelei de gaz din țara noastră, din care au fost trase, în primul apel, 200 de milioane euro. Anul acesta, guvernul condus de Florin Cîțu va deschide, pentru extinderea rețelei de gaze naturale, apeluri pentru 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exercițiul financiar 2021-2027. Fac un apel către toți responsabilii din Olt : pregătiți proiecte și aplicați pentru comunitățile pe care le reprezentați. Vă asigur de tot sprijinul meu pentru a dezvolta județul Olt prin înființarea sau extinderea de rețele de distribuție a gazelor naturale . În noi stă puterea de a mișca și schimba lucrurile!,, este apelul lansat azi de către senatorul de Olt Liviu Voiculescu.

Conductele de gaz din România au totalizat la finalul lui 2019 aproape 42.300 km. În ultimii 6 ani media anuală de dezvoltare a reţelei de gaz a fost de circa 730 de km.  Statisticile arată că doar 35% dintre locuinţele din România sunt racoradate la reţeaua de gaze. În cursul anului 2019, s-au distribuit gaze naturale în 955 de localităţi, din care 247 în municipii şi oraşe din România.