Zăpada viscolită a paralizat traficul feroviar. Mai multe trenuri sunt afectate de defecțiuni apărute la locomotive

436

CFR SA anunță că în această  dimineața circulația feroviară se desfășoară în condiții de ninsoare și viscol pe toate magistralele din țară. Mai multe trenuri sunt afectate din cauza unor defecțiuni apărute la locomotive.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunță că traficul feroviar se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind adaptată la condițiile meteo.

„Menționăm faptul că, personalul din cadrul comandamentelor de iarnă, operaționale la nivelul regionalelor de cale ferată, urmăresc în permanență evoluția vremii și condițiile de circulație, iar personalul de specialitate se află pe teren și verifică starea tehnică a liniilor și a macazelor pe secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența Atenționării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operațional traficul pe toate magistralele”, a anunțat CFR SA.

Probleme deosebite sunt pe raza Regionalei Timișoara  în zona stației Petroșani- până la remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact, trenurile IR 1821 și R 2706 staționează temporar în apropierea stației, dar și  pe raza Regionalei București, din cauza unei defecțiuni înregistrate la locomotiva trenului R 9304, pe firul II, între stațiile Zăvestreni – Vadul Lat, circulația feroviară se desfășoară doar pe firul I, până când operatorul național va retrage trenul defect de pe firul II.

Implicații în circulația trenurilor se vor înregistra și între Carei și General Avramescu, pe raza Regionala Cluj, unde trenul R 4082 a anunțat o defecțiune la locomotivă.