A sosit rezultatul privind infectarea tânărului mort din Stoenești cu tulpina britanică a SARS-CoV-2

2225

Autoritățile oltenești au primit, în sfârșit, rezultatul în cazul tânărului decedat din Stoenești, despre care s-a suspectat că ar fi fost infectat cu tulpina britanică a SARS-CoV-2. Probele au fost prelevate de la mama și bunica olteanului, și acestea confirmate pozitiv.

Autoritățile medicale au intrat în alertă la începutul săptămânii trecute după ce un tânăr din Stoenești, revenit cu circa două săptămâni în urmă din Anglia, confirmat cu SARS-COV2, a murit. Mama și bunica acestuia au fost și ele infectate, iar oamenii din comună au intrat în panică.

Cum decesul tânărului de doar 34 de ani a survenit rapid, la doar câteva zile de la internare, a existat suspiciunea că acesta s-ar fi infectat cu tulpina englezească a virusului, mult mai agresivă.  Probele martor recoltate de la mama și bunica tânărului mort au fost trimise la laboratoarele acreditate.

Rezultatul probelor indică faptul că nu este vorba de tulpina englezească a virusului, până acum în județul Olt nefiind depistată nicio infectare cu această tulpină.