Parlamentarii PSD Olt au PROTESTAT ieri, cerând DEMISIA ministrului Sănătății

232

Parlamentarii PSD Olt au protestat ieri în Plenul Senatului și al Camerei Deputaților, cerând DEMISIA Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Acțiunea vine în urma incendiului de la Institutul Matei Balș.

Invocând gestionarea dezastruoasă a spitalelor, lipsa unor măsuri concrete, prin care sistemul
sanitar să facă față provocărilor actuale și de lipsa asumării a evenimentelor care îndurerează o țară întreagă, parlamentarii de Olt au protestat ieri. Deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chenoiu și Emil Albotă, dar și senatorii Paul Stănescu și Siminica Mirea au purtat în plenul Senatului și Camerei Deputaților pancarde negre, cu mesajul demisiei ministrului Voiculescu.
,,Demersul lor se va finaliza cu depunerea unei moțiuni de cenzură, pentru înlăturarea acestui ministru, preocupat, mai degrabă, de atribuirea de contracte oneroase și de funcții, decât de reformarea sistemului de Sănătate,, a transmis PSD Olt.
,,Un cercetător care a lucrat timp de 40 de ani, la Institutul National de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan din București, un domeniu unde țara noastră a fost deschizătoare de drumuri, este una dintre victimele incendiului de la Institutul Matei Balș. Este unul dintre motivele pentru care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia. Alte șapte victime care au decedat în secția Covid sunt alte motive pentru care Voiculescu trebuie să plece acasă! Familiile îndurerate și prietenii și miile de români care sunt indignați de ceea ce se întâmplă în spitalele din România sunt deja prea multe motive pentru care cerem demisia lui Vlad Voiculescu.,, este mesajul deputatului Marius Iancu.
La rândul său, și deputatul Florin Barbu a transmis un mesaj pe pagina de socializare: ,,Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat, 4 incendii în spitale, 9 victime, 0 măsuri pentru prevenirea incendiilor în unitățile medicale, mai ales în secțiile COVID unde este o concentrație mare de oxigen. Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat- 4 secretari de stat și 15 consilieri angajați, majoritatea neavând legătură cu domeniul medical, fiind foști colaboratori din diferite ONG-uri ( lucru considerat infracțiune de Voiculescu atunci când demnitarii angajau foști colaboratori în instituțiile publice pe care le conduceau),,.
Și senatorul Siminica Mirea șia motivat gestul. ,,Lipsa asumării și a responsabilității poate ucide, iar evenimentele tragice petrecute în ultima perioadă confirmă acest lucru! Siguranța pacienților este esențială, și nu poate fi neglijata! Tocmai de aceea, demisia reprezintă singura soluție onorabilă și de respect față de toți cetățenii români.,, a transmis Siminica Mirea.