Accident GRAV, cu ȘASE victime: un autocar cu 20 de pasageri, s-a răsturnat

904

Un autocar cu 20 de persoane din Republica Moldova care tranzita România în drum spre Italia a fost implicat într-un accident rutier, la Galaţi. Şase femei au fost rănite.

Pe drumul judeţean 242 E, în localitatea gălăţeană Roşcani, un autocar din Republica Moldova intrase în România prin Vama Oancea şi transporta 20 de persoane care mergeau la muncă în Italia. Șoferul a pierdut direcţia autocarului care tracta şi o remorcă plină cu bagajele călătorilor.
„La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat, de 50 de ani, a condus un ansamblu de vehicule, format din autocar şi remorcă, pe drumul mai sus menţionat, şi, la un moment dat, a pierdut controlul direcţiei, intrând într-un cap de pod aflat pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma impactului, 6 pasageri aflaţi în autocar, cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, au fost răniţi, fiind transportaţi la spital pentru investigaţii medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând că nu a consumat alcool”, precizează IPJ Galaţi.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pe drumul pe care s-a produs evenimentul, la ora accidentului ningea.