Acasă Local Eveniment Anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite în 2019 lui Cumpănașu

Anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite în 2019 lui Cumpănașu

143

Ministerul de Interne face anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite lui Alexandru Cumpănașu în 2019. Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu de 400.000 de lei

 

În urma unui raport din august 2020 al Curții de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Alexandru Cumpănașu, pe timpul candidaturii la președinția României în 2019, corpul de control al ministrului de Interne face verificări la Jandarmerie. Cumpănașu a fost singurul român care a beneficiat în acel an de protecție de la Jandarmerie, în urma mediatizatului caz Caracal, acesta fiind unchiul Alexandrei Măceșanu, eleva din Dobrosloveni căzută victimă lui Gheorghe Dincă.

Cumpănașu a primit protecție oficială de la Ministerul de Interne după ce s-a plâns ministrului Mihai Fifor că ar fi fost amenințat.

Potrivit  G4Media.ro, Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

You cannot copy content of this page