De trei ori mai multe amenzi date în 2020 de Garda de Mediu Olt. Acestea s-au ridicat la 1,45 milioane lei

94

Deși și-a desfășurat activitatea cu doar trei echipe de comisari, Garda de Mediu Olt a triplat anul trecut sancțiunile aplicate, iar valoarea acestora a fost dublă față de 2019.

671 de inspecții planificate și neplanificate au desfășurat pe parcursul anului 2020 comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Olt. Acestea s-au soldat cu 201 sancțiuni, față de doar 53 în anul precedent. Raportul instituției, prezentat azi, indică: suspendări activitate -1, propuneri suspendări acte de reglementare – 2, sesizări penale -1, sesizări soluționate – 170. Valoarea sancțiunilor se ridică la 1.452.500 lei (față de 2019 -669.100 lei).
,, Neconformităţile constatate: lipsa actelor de reglementare pentru proiecte sau activități, nerespectarea obligaţiilor privind protecţia atmosferei, neluarea măsurilor de salubrizare, gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor sau a apelor uzate, nerespectarea reglementarilor privind VSU (vehicule scoase din uz), nerespectarea prevederilor privind gestionarea uleiului uzat, nerespectarea prevederilor privind gestionarea deseurilor. Pentru toate deficientele constatate au fost stabilite masuri de remediere cu termene de realizare precise,, arată Garda de Mediu Olt.