VIDEO Preotul de la Bârza, la un pas de reținere

2381

Florian Uțoiu, preotul de la Parohia Braneț, care aseară, beat fiind, a accidentat mortal un copil de 15 ani din Bobicești, riscă să ajungă în arestul IPJ Olt. El este cercetat pentru ucidere din culpă, modificarea probelor de la locul accidentului și conducere sub influența băututilor alcoolice. Preotul ar putea fi reținut dacă se va stabili că alcoolemia din sânge este de peste 0,80.

Dramă într-o familie din Bobicești. Aseară, unul dintre copii, un adolescent de 15 ani, a murit într-un grav accident rutier. În timp ce se întorcea acasă alături de un prieten, el a fost spulberat de un autoturism, la volanul căruia se aflaFlorian Uțoiu, preot la Parohia Braneș din comuna Bârza. În urma ajutorului solicitat de martori, la fața locului s-au deplasat două echipaje medicale, unul de la Serviciul Județean de Ambulanță și celălalt de la SMURd. Din păcate, pentru copi a fost prea târziu. Personalul medical nu a mai putut să-l readucă la viață în ciuda manevrelor de resuscitare care au durat aproximativ o oră.

La fața locului s-au deplasat și polițiștii care au demarat cercetările necesare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs tragedia. În cauză a fost întocmit dosar penal și se fac cercetări pentru săvârșirea de către conducătorul auto a trei infracțiuni: omor din culpă, modificarea probelor accidentului și conducere sub influența alcoolului.

Preotul Florian Uțoiu slujește la Parohia Braneț de peste două decenii. El este cunoscut drept un preot cu har și nu era cunoscut ca o persoană care consumă alcool. În urma accidentului din seara trecută, bărbatul de 57 de ani este cercetat pentru omor din culpă, în stare de libertate. Dacă medicii legiști vor stabili că a consumat alcool peste limita stabilită de legea penală, el riscă să fie rețșinut.