Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” începe în ianuarie și februarie cu etapele online

123

Deși Ministerul Educației a decis ca în acest an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus, competițiile școlare să fie suspendate, Societatea de Științe Matematice a dat o veste bună elevilor care iubesc matematica. Aceasta va organiza ”Olimpiada Națională Gazeta Matematică”, iar primele etape vor fi online

,,Având în vedere misiunea Societății de Științe Matematice de a asigura cadrul necesar activității de descoperire, încurajare și promovare a elevilor pasionați de matematică și ca urmare a hotărârii Ministerului Educației și Cercetării de a suspenda olimpiadele școlare,  Consiliul Director al Societății de Științe Matematice a decis organizarea unui concurs național, numit Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, după numele primei competiții de matematică, desfășurată începând din 1902, Concursul Gazetei Matematice.,, a anunțat SSM.

Primele etape vor avea loc online, în lunile februarie și martie și se vor desfășura sub coordonarea Filialelor locale ale Societății de Științe Matematice, cu implicarea profesorilor de la clasă și a catedrelor de matematică din școli.

Următoarele două etape se vor organiza regional, online sau în centre de examen, în funcție de evoluția sanitară din țară. Ultima etapă, echivalentă etapei finale a olimpiadei naționale școlare, va furniza și elevii calificați la probele de baraj pentru alcătuirea loturilor naționale de matematică.