Clădirea construită pentru judecătorie la Scornicești, transformată de ANL în locuințe pentru tineri

178

Clădirea nefinalizată construită pe la începutul anilor 2000 de Primăria Scornicești ce ar trebuit să fie sediul judecătoriei orășenești va fi transformată în bloc de locuințe pentru tineri. După preluarea în administrare de la Ministerul Justiției, locația a fost inclusă de ANL pe lista-sinteză în vederea construirii a 12 unități locative destinate închirierii pentru tinerii din Scornicești.

În 2001- 2002, Primăria Scornicești demara lucrări de construcție pe bulevardul Muncii a clădirilor destinate Judecătoriei și Parchetului, cu fonduri de la Ministerul Justiției în valoare de 30 miliarde lei vechi. Parchetul a fost finalizat în 2009, însă nu a funcționat niciodată, pentru că existența lui era strâns legată de judecătorie, încă nefinalizată, clădirea fiind folosită în prezent drept sediu al Poliției Scorniești.  În 2011, Ministerul Justiției a hotărât desființarea parchetului alături de alte șapte instanțe din țară. Judecătoriei, construcție ridicată până la stadiul structurii de rezistență apoi abandonată, va fi transformată în bloc ANL. Administrația orășenească a intrat în posesia clădirii, preluând administrarea de la Ministerul Justiției cu destinația de locuințe.

,,Doresc să vă aduc la cunoștință faptul că a fost aprobată lista de sinteză a amplasamentelor din cadrul programului axat pe construirea de locuințe, urmând ca odată cu începerea anului 2021 să se acorde și finanțarea necesară pentru demararea efectivă a lucrărilor.,, este vestea dată de către primarul Daniel Tudor locuitorilor din Scornicești.

Blocul ANL, S+P+2E, va avea 12 unități locative.

Pe lista amplasamentelor ANL se află construirea în Olt a 347 de locuințe, în: Balș, Brastavățu, Corabia, Coteana, Dobrosloveni, Drăgănești Olt, Nicolae Titulescu, Scornicești, Slatina, Urzica și Vișina.