7 containere încălzite cu radiatoare, instalate pentru triaj la spitalele Slatina, Caracal, Balș și Corabia și la ISU Olt

723

Confruntate cu o creștere alarmantă de cazuri de coronavrius, numai în ultimele 48 de ore fiind înregistrate 151 de cazuri, autoritățile oltene se pregătesc să facă față valului doi de infectări. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis aseară ca 7 containere cu încălzire să fie montate la unitățile medicale care îngrijesc pacienți infectați cu coronavirus, dar și la ISU Olt.

CJSU Olt a hotărât scoaterea de la rezervele de stat, cu titlu gratuit, a cantităţii de 7 construcţii uşoare din elemente modulate şi 7 radiatoare electrice, ce  vor fi destinate organizării punctelor de triaj observaţional / epidemiologic al populaţiei afectate, care se va prezenta pentru acordarea asistenţei specializate în unităţile sanitare, respectiv dezechiparea, decontaminarea şi dezinfecţia echipajelor medicale de urgenţă SMURD.

Acestea vor fi repartizate după cum urmează:

– 2 construcţii uşoare din elemente modulate şi 2 radiatoare electrice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina (spital COVID-19 faza a II-a);

– 2 construcţii uşoare din elemente modulate şi 2 radiatoare electrice la Spitalul Municipal Caracal (spital suport COVID-19);

– 1 construcţie uşoară din elemente modulate şi 1 radiator electric la Spitalul Orăşenesc Balş;

– 1 construcţie uşoară din elemente modulate şi 1 radiator electric la Spitalul Orăşenesc Corabia;

– 1 construcţie uşoară din elemente modulate şi 1 radiator electric  la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” al judeţului Olt.

De la debutul pandemiei, în Olt s-au infectat cu COVID-19 nu mai puțin de 2497 de persoane, în ultimele două zile fiind confirmate 77 cazuri noi și, respectiv, 74 de cazuri noi.

Rata de infectare din ultimele 14 zile a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în Caracal, Cezieni și Perieți, pentru care s-au instituit măsuri suplimentare de protecție, iar în Slatina, Brâncoveni, Milcov, Dobrețu și Nicolae Titulescu a depășit 1,5 infectări la mia de locuitori.