Legea inițiată de senatorul Stănescu privind sporurile covid pentru profesori, vot CRUCIAL în Parlament

691

Deputații dezbat azi proiectul de lege potrivit căruia cadrele didactice și personalul auxialiar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Printre inițiatorii proiectului prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID se numără și senatorul de Olt Paul Stănescu, secretar general PSD.

Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înflințate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Proiectul a fost aprobat de Senat luna trecută, for decizional fiind Camera Deputaților.

Propunerea legislativă a fost inișiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stănescu și Alfred Simonis.

Stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asigurătorii pentru muncă. În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va emite normele de aplicare ale legii.