Fermă de pui, înfiinţată la fostele hale Avicola de la Potcoava. Se vor crea 60 locuri de muncă

1782

După ferma de porci construită de ,,La Provinciaʺ  în judeţul Olt  la Ipoteşti, o nouă investiţie va fi realizată de agest grup de firme la Potcoava, ce va crea în orăşelul oltenesc zeci de locuri de muncă.

Pe terenul fostelor hale Avicola de la Potcoava va fi reînfiinţată o fermă de pui, ce va aduce oraşului Potcoava 60 de locuri de muncă. Administraţia locală a concesionat terenul Grupului La Provincia, care va investi într-o  „Exploataţia zootehnică pentru creşterea puilor”.

„Am reușit să atragem firma Greenfield Farming (grupul de firme La Provincia) și am concesionat suprafața de 20 ha aferente halelor Avicola Potcoava, în vederea reînființării ’Exploatației zootehnice pentru creșterea puilor’. Această măsură va duce la crearea a aproximativ 60 locuri de muncă”a transmis edilul Manuel Enăchioaia, pe Facebook.

În cadrul fermei vor fi construite 6 hale şi un incubator. Investiţia nu va aduce pentru localitate doar locuri de muncă, ci şi fonduri suplimentare la bugetul local şi va da o utilitate acestui teren.

Aceasta nu este singura ce va fi realizată. O altă concesiune de teren a fost făcută de primărie firmei Agrolar Sartor SRL în vederea construirii unui siloz depozitare cereale (zona gară Potcoava). Şi această măsură va duce la crearea unor noi locuri de muncă.