Caz de coronavirus la Centrul de îngrijire Spineni. 132 angajați și beneficiari au fost testați

303

O persoană internată în Centrul de îngrijire și asistență Spineni a fost confirmată cu coronavirus. 61 de angajați și 71 de beneficiari au fost testați pentru depistarea virusului SARS-COV2.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt anunță un caz de coronavrius în cadrul Centrului de Îngrijire de la Spineni. „În cursul zilei de luni, 14 septembrie 2020, rezultatul testului pentru un beneficiar internat cu simptomatologie la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost pozitiv la COVID 19. Imediat  a fost informată Direcția de Sănătate Publică Olt, care a trimis o echipă pentru testarea beneficiarilor și personalului”, se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.

132 de persoane, angajați ai centrului, dar și beneficiari, au fost testate COVID-19. Instituția a dispus următoarele măsuri:

-Prelungirea programului de lucru al personalului prezent la serviciu până la primirea rezultatelor;

-Izolarea beneficiarilor cu simptomatologie în spațiile stabilite pentru această destinație;

-Servirea mesei în camere, pentru beneficiari;

-Încetarea activităților în spațiile comune;

-Respectarea măsurilor stabilite pentru această situație în Planul de măsuri pentru combaterea și prevenirea coronavirusului, aprobat la nivelul fiecărui serviciu social din cadrul DGASPC Olt.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în „Centrul de îngrijire şi asistenţă Spineni”sunt persoanele adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu care nu au o boală psihică cu agresivitate (schizofrenie), la cererea acestora ori a întreţinătorilor legali.