IMAGINI/ Dosar penal pentru un pescar oltean. Bracona cu o plasă de 885m

60

Un tânăr pescar s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de către jandarmi la braconaj. Omul a rămas și fără unelte și pește.

,,În ziua de 03.09.2020, în jurul orelor 08:00,  efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, au depistat în dreptul localităţii Vultureşti, pe numitul C.F.  în vârstă de 26 de ani, în timp ce pescuia comercial folosind o plasă de pescuit de tip monofilament, în lungime de 885 m. Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” și  „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” , fapte prev. și ped. de art. 64, lit. a. și k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.,, transmite IJJ Olt.

În plasa de pescuit se găsea cantitatea de aproximativ 4, 5 de kg pește, specia crap și caras, care a fost redat mediului acvatic. Pescarul, împreună cu unealta de pescuit, a fost predatăorganelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament  constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.