Luni aflăm cum va începe școala în fiecare localitate. În Olt, rata de infectare este depășită în 4 comune

621

Institutul Național de Sănătate Publică va face o evaluare epidemiologică a fiecărei localități din țară, în vederea începerii școlilor la 14 septembrie.În funcție de această evaluare, școlile vor decide apoi scenariul după care se vor relua orele de curs. În Olt, la ultima evaluare doar 4 localități aveau rata de infectare depășită.

Luni, 7 septembrie, Institutul Naţional de Sănătate Publică va face publică evaluarea epidemiologică la fiecare unitate administrativ-teritorială. În fucție de această evaluare, se va face deschiderea anului şcolar. Pe 10 septembrie, consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta comitetelor pentru situaţii de urgenţă, DSP şi inspectoratelor şcolare scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul şcolar.

Scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, în timp ce un scenariu roșu ar ține cursurile doar în mediu virtual.

Ultima evaluare a situației epidemiologice prezentată de Direcția de Sănătate Publică Olt arată că, la nivelul județului Olt, incidența cumulată a cazurilor este mai mică de 1,5/1000 locuitori, respectiv 0,51/1000 locuitori. Există însă unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor depășește rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, respectiv localitățile: Bălteni (1,85/1000 locuitori), Cezieni (1,84/1000 locuitori), Obârșia (1,57/1000 locuitori) și Șopârlița (1,69/1000 locuitori).

Însă în cele 4 localități, nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare familiale.