Oltul ar putea avea prima localitate în CARANTINĂ. Se așteaptă ordinul DSU pentru satul Greci

7640

Focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci ar putea băga prima localitate din județul Olt în carantină. Nu este vorba despre întreaga comună Schitu, ci doar despre satul Greci, fiind așteptat ordinul emis de DSU.

Cu 41 de cazuri confirmate de coronavirus și numeroase teste la care se așteaptă rezultatul, Spitalul Schitu ar putea băga satul în care se află în carantină. Prefectura Olt a înaintat solicitarea DSU, urmând ca Raed Arafat să semneze ordinul, ce este așteptat cel mai probabil în cursul zilei de mâine. Odată cu decizia de instituire a carantinei, se vor decide și regulile de intrare și ieșire din localitate.

Decizia se impune întrucât majoritatea angajaților testați pozitiv locuiesc în acest sat.

Mai mult de jumătate din cazuri sunt reprezentate de pacienți, restul fiind asistente, infirmiere, îngrijitoare și spălătorese. Potrivit unor surse medicale este vorba de 24 de pacienți. Autoritățile au decis, după izbucnirea focarului, testarea tuturor pacienților, dar și a personalului, aproximativ 340 de persoane.

La nivelul județului Olt, potrivit situației epidemiologice a DSP Olt, până azi au fost raportate de la debutul pandemiei 912 cazuri.