BEJ Olt, prezidat de judecătorul Arabelea, se completează mâine cu reprezentanții partidelor politice. Politicienii, așteptați să-și depună candidaturile

441

Alegerile locale au intrat în linie dreaptă. Conducerea BEJ Olt a fost desemnată vineri prin tragere la sorți, la fel și președinții și locțiitorii birourilor electorale de circumscripție municipale, orășenești și comunale.

Pe pagina de internet a Prefecturii Olt a fost activată secţiunea „Alegeri locale 2020”, la adresa  https://ot.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-locale-2020/, în scopul informării asupra organizării şi desfăşurării alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie. Vineri, a fost desemnat prin tragere la sorți președintele Biroului Electoral de Circumscripție  Județeană nr.30 Olt, în persoana judecătorului Gabriel Fănel Arabelea de la Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Olt, locțiitor fiind judecătorul Nicolae Cătălin Chircuși, președintele Secției Penale a Judecătoriei Slatina.

Mâine, 09.08.2020, ora 11:00, la sediul BEJ Olt (clădirea Prefecturii, etaj II), va avea loc completarea biroului electoral de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice care au ca membri cel puţin şapte  senatori sau zece deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu reprezentantul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Încă de vineri, 7 august, a început perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale, ultima zi de depunere fiind 18 august . În data de 24 august, birourile electorale de circumscripție vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor. Propunerile de candidați pentru consilierii locali, consilierii județeni, pentru primari și pentru președinții consiliilor județene se fac pe circumscripții electorale și se depun la birourile electorale de circumscripție.