3 DECESE în Olt în ziua cu record național de morți-covid: o femeie din Potcoava și doi bărbați din Poboru, internați pe ATI

792

Autoritățile au raportat azi un record național de decese, fiind înregistrate în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 45 de decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus. Dintre aceștia, trei sunt din Olt.

O femeie din Potcoava și doi bărbați din Poboru infectați cu coronavirus au pierdut lupta cu boala în ultimele 24 de ore. Cei trei pacienți au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina și au decedat pe Terapie Intensivă.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 71 de ani, internată la SJU Slatina pe 7 iulie și confirmată cu coronavirus pe 18 iulie, testul fiind făcut în urma înrăutățirii stării pacientei. Aceasta a fost transferată a doua zi pe ATI, decesul survenind pe 4 august.  Comorbiditati: fibrilație atrială permanentă, insuficiență cardiacă congestivă cls III NYHA, HTA gr. III, AVC ischemic subacut.
Cel de-a doilea deces s-a înregistrat la un pacient în vârstă de 71 de ani, internat pe 31 iulie la SJU Slatina direct la Terapie Intensivă, după ce a fost confirmat în aceeași zi cu coronavirus. A decedat ieri, 5 august. Pacientul suferea și de: stare septică cu punct de plecare neprecizat, Boală renală acută, AVC ischemic.
Cel de-al treilea deces, un bărbat de 83 de ani internat pe 1 august la SJU Slatina, Boli infecțioase. La câteva ore după internare a fost transferat în ATI, fiind confirmat cu COVID-19 a doua zi. Data decesului: 05.08.2020 SJU. COMORBIDITĂȘI : insuficiență cardiacă congestivă, insuficiență mitrală.
Numărul deceselor la nivelul județului Olt a ajuns la 28, azi fiind raportat un total de 848 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. 363 de persoane s-au vindecat până acum.