Ținută de înmormântare, anti-coronavirus, la o parohie din Olt. Preotul a îmbrăcat patrafirul peste echipamentul de protecție

2826
Cu virusul chinezesc nu este de glumă, mai ales că un enoriaș i-a ajuns la cimitir în sicriu sigilat, direct de la morga spitalului. Pentru a se proteja de pericol, un preot din Olt a decis să folosească echipamentul special de protecție, peste care a pus patrafirul. Fotografia cu preotul Alexandru Militaru de la parohia din Teslui circulă de câteva zile în mediul online.

Preotul l-a înmormântat pe slătineanul de 73 de ani, care a murit joi la Spitalul Caracal, fiind infectat și cu COVID-19. Bărbatul a fost îngropat în comuna natală Teslui.

„Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. Mai am încă unul, un credincios de la Timișoara mi l-a adus. Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire. Noi nu vrem să ascultăm de sfaturile medicilor. Că or mai fi și alte interese la mijloc este altceva…dar fenomenul există. Nu este atât de dificil să respectăm regulile. Nu am încălcat niciun canon bisericesc, acestea sunt vremurile pe care le trăim, iar eu m-am adaptat. Mie familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte. I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a spus preotul.

Până azi, 20 de olteni care s-au infectat cu virusul SARS-CoV2 au decedat, numărul total al cazurilor confirmate fiind de 692.