Fiecare oltean a rămas 204 minute fără lumină, anul trecut. Suntem pe locul 2 pe țară la penele de curent

62

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) arată că penele de curent țin de două ori mai mult la noi în țară față de statele dezvoltate din Uniunea Europeană. Oltenia se află pe locul 2 pe țară.

În România există 9,5 milioane de consumatori de energie electrică. Fiecare a stat în beznă, în medie, 350 de minute anul trecut, potrivit Raportului privind realizarea indicatorilor de performanţă a operatorilor de distribuţie a energiei pentru 2019, publicat de ANRE. Durata întreruperilor planificate a fost anul trecut, în medie, de 171 de minute pentru fiecare consumator, iar întreruperile neplanificate au durat 179 de minute/consumator.
Oltenii se află pe locul doi pe țară în privința duratei medii/consumator când au rămas fără curent electric, după bănățeni.
Dintre cei opt operatori de distribuţie la nivel naţional, cele mai lungi pene de curent au avut loc în cazul consumatorilor e-Distribuţie Banat, respectiv 227 minute pentru fiecare consumator, în medie. Urmează Distribuţie Energie Oltenia, cu 204 minute/consumator, Delgaz Grid – 188 minute, SDEE Transilvania Sud – 186 minute, SDEE Muntenia Nord – 179 minute, SDEE Transilvania Nord – 149 minute, e-Distribuţie Dobrogea – 147 minute şi e-Distribuţie Muntenia – 142 minute.