FOTO/ Polițiștii au descins în baruri, piețe, zone de agrement. Sute de persoane și societăți verificate, zeci de amenzi

189

Oamenii legii din Olt au continuat și azi, sub autoritatea Instituției Prefectului, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus. Zeci de persoane s-au ales cu amenzi.

Peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai instituțiilor de control de pe raza județului Olt au continuat controalele în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement.
Cu această ocazie, au fost verificate 90 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 250 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
,,În urma acestor acțiuni au fost depistate 36 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, alte 148 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 44.690 lei, fiind reținute 4 permise de conducere și fiind retrase 7 certificate de înmatriculare. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.