6 permise de conducere reținute de polițiștii olteni și 6 dosare penale

299

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 57 de evenimente, dintre acestea 46 fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Pentru abaterile de la normele rutiere, polițiștii au întocmit 6 dosare penale și au reținut 6 permise de conducere.

Numărul șoferilor care, deși au băut sau au permisele de conducere suspendate, decid totuși să se urce la volan, nu este deloc mic. Periodic, polițiștii olteni depistează în trafic astfel de conducători auto. Și în ultimele 24 de ore, 6 șoferi s-au ales cu dosare penale. Printre aceștia și un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Tia Mare, care conducea un moped neînregistrat raza comunei Izbiceni. ,,Totodată, în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.,, transmite IPJ Olt.

Un alt exenplu este un bărbat, de 32 de ani, prins pe raza orașului Drăgănești-Olt în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

,,Recomandăm tuturor să respecte normele de conviețuire socială și legislația rutieră. Acțiunile polițiștilor vor continua și în weekend, având scopul de a diminua riscul rutier și de a descuraja faptele de natură contravențională sau penală, care ar afecta siguranța cetățenilor,, mai transmite poliția olteană.