A început sesiunea SPECIALĂ a Evaluării Naționale. Oltul, printre județele în care se organizează

139

Sâmbătă au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională, iar azi debutează sesiunea specială. În județul Olt avem un sigur elev înscris.Acesta nu a putut susține examenul o dată cu colegii, din cauza coronavirusului.

Azi debutează sesiunea specială a Evaluării Naționale, cu proba la Limba Română. Județul Olt este centru de examen, fiind înscris un elev.

3.350 copii din cei 3.522 elevi care au terminat clasa a VIII-a în școlile gimnaziale din județul Olt s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională în sesiunea normală. Un absolvent de gimnaziu de la Liceul teoretic Nicolae Titulescu Slatina, deși s-a înscris, nu a putut susține examenul, din cauza coronavirusului, fiind singurul caz anunțat la nivelul județului Olt. Băiatul este nepotul bătrânului din Piatra Olt decedat în curtea Spitalului Slatina, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Pe perioada derulării Evaluării, el s-a aflat în izolare la domiciliu cu familia.

La etapa specială a examenului de  Evaluare Națională s-au înscris la nivel național 216 absolvenți ai clasei a VIII-a, fiind pentru prima dată când se organizează o a doua sesiune a Evaluării din istoria acestui examen. Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie.

La prima sesiune, promovabilitatea în Olt este de 77%. Au fost obținute 188 de note de zece si 27 de medii maxime, după soluționarea contestațiilor. Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional.