INGRIJORĂTOR În Olt, crește ALARMANT numărul de cazuri în focarul de la AMBULANȚA Olt. 6 din ultimele 8 cazuri noi sunt angajați ai SAJ Olt

2187

Opt noi cazuri de coronavirus raportează pentru Olt, oficial, Grupul de Comunicare Strategic.  Potrivit Prefecturii Olt, șase dintre aceștia sunt angajați ai Sericiului Județean de Ambulanță Olt, alți doi fiind contacți ai acestuia, unul dintre aceștia fiind șeful Jandarmeriei Slatina.

,,De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, respectiv:

– 5 cazuri confirmate pozitiv din cadrul personalului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt;

– 3 cazuri confirmate pozitiv, contacţi de familie ai unui salariat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt confirmat pozitiv anterior.

Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continuă” se arată în comunicatul Prefecturii olt transmis cu puțin timp în urmă.

Față de situația prezentată aseară când au fost confirmate alte patru cazuri, trei dintre ei fiind angajați SAJ Olt și un jandarm, în evidență apar alte patru cazuri, fiind vorba de doi angajați ai SAL Olt și de copiii șefului Jandarmeriei Slatina.

Toate persoanele depistate pozitiv vor ajunge la Spitalul județean de Urgență Slatina.

Potrivit aceleiași surse, până astăzi, 24 mai a.c., în judeţul Olt, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

,,Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti. Totodată, până acum, 28 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.”, susțin reprezentanții prefecturii Olt.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 103 de persoane. Alte 1630 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2335 de teste Covid-19.