Azi s-a deschis Linia telefonică de Consiliere Psihologică și Suport Emoțional

92

Serviciul de Telecomunicații Speciale pune la dispoziție Linia de Consiliere Psihologică și Suport Emoțional. Linia a intrat în funcțiune azi.

021.9696 este numărul de telefon ce poate fi apelat, începând de azi, din orice rețea, deschis de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Linia de Consiliere Psihologică și Suport Emoțional vine în sprijinul persoanelor spitalizate, celor aflate în carantină sau în izolare, personalului medical copleșit de situație, dar și persoanelor afectate puternic de pandemie.

Apelurile sunt preluate zilnic, între 09-21, de psihologi atestați și specializați în consiliere-suport pentru situațiile de viață stresante. Psihologii voluntari au beneficiat de o serie de programe de instruire, pentru a răspunde eficient și punctual în situații de asemenea natură, mai transmite STS.

Telekom România a contribuit prin asigurarea infrastructurii de comunicații, a aparatelor telefonice și a numărului scurt de telefon. În plus, compania susține și costul aferent abonamentelor voluntarilor din proiect.