Laboratorul DSVSA Olt a devenit operațional. Primele teste COVID 19, rezultate corecte

468

Laboratorul Direcției sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt a devenit operațional încă de la finele săptămânii trecute. Potrivit autorităților, aici au fost analizate deja 17 teste COVID 19. Rezultatele emise au fost aceleași   cu ale specialiștilor de la ,,Matei Balș” care au făcut verificarea. Toate testele recoltate azi de DSP Olt vor fi analizate la Slatina.

Rezultatele testelor pentru COVID 19 ce vor fi prelevate de la locuitorii din județ vor fi prelucrate la Slatina, la laboratorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Laboratorul,  în care se efectua analiza testelor pentru pesta porcină africană, a devenit funcțional la finele săptămânii trecute, după ce a8u fost făcute o serie de adaptări, iar personalul pregătit. Până acum au fost analizate 17 probe din cele recoltate joi și vineri, probe ale căror rezultate au fost verificate la Institutul ,,Matei Balș” din București și declarate corecte.

Comitetul Județeand e Urgență Olt a decis la începutul lunii aprilie ca laboratorul modern de la DSVSA Olt în care se analizau probele pentru pesta porcină africană să fie adaptat noilor nevoi și utilizat la analizarea testelor COVID 19. Timp de aproape trei săptămâni, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a reorganizat și amenajat spațiul, a înlocuit anumite componente ale aparatului de tip PCR, astfel încât să se atingă obiectivul propus. După liuarea avizelor necesare, la finele săptămânii trecute, cei doi specialiști de la DSVSA Olt și DSP Olt, pregătiți pentru a lucra testele COVID 19 au intrat în activitate. pentru ca să nu apară erori, testele lucrate în laboratorul de la Slatina au mai fost analizate și la un alt laborator din București. Rezultatele au fost aceleași, motiv pentru care începând de mâine, probele prelevate de autorități de la cetățenii din jdueț vor fi lucrate la Slatina.

Analizarea probelor COVID la Slatina va conduce la aflarea mai rapidă a rezultatelor. În plus, la nevoie, aici se vor putea lucra și probele COVID 19 recoltate de la persoane din județele învecinate.

Potrivit conducerii DSVSA Olt, numărul probelor COVID 19 ce vro fi lucrate la Slatina va fi de până la 50, urmând ca el să crească până la 96. Autoritățile vor să dea în folosință, în cadrul acestui laborator și un al doile aparat PCR, dublând astfel capacitatea de analizare a testelor pentru coronavirus.