700 de olteni, verificați de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

74

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale au efectuat și în ultimele 24 de ore  misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanțelor Militare.

Aproximativ 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

,,Astfel, au fost efectuate peste 700 de verificări privind modul în care cetățenii respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 93.000 leiʺ, transmite Prefectura Olt.

Au fost efectuate peste 80 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Nu au fost aplicate sancțiuni în acest domeniu.