1,2 milioane strânși din DONAȚII de Spitalul Slatina. Banii, folosiți pentru echipamente de protecție și biocide

214

Spitalul Județean de Urgență Slatina primește ajutor pentru a putea ieși învingător din lupta cu coronavirusul. În vederea achiziționării echipamentelor medicale necesare celei mai mari unități medicale cu paturi din județul Olt, mai multe societăți de pe platforma industrială a municipiului, dar și persoane fizice au făcut donații.

1,2 milioane de lei a strâns până acum SJU Slatina din donații destinate achiziționării de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, astfel încât unitatea medicală să poată lupta cu coronavirusul. Cea mai mică donație este de 8 lei, venită din partea unei bătrâne din Slatina, iar cea mai mare de 400.000 lei- Alro Slatina.

Managerul Cătălin Rotea le-a mulțumit tuturor aseară, în emisiunea ʺImperativʺ moderată de Laura Mira la Olttv, menționând că banii vor fi folosiți comnform destinației pentru care au fost donați, cu facturi achitate la 60 de zile de la preluarea materialelor și substanțelor biocide. Potrivit acestuia, în acest moment spitalul are asigurat necesarul pentru două săptămâni de zile, Rotea explicând că luna trecută consumul de echipamente, materiale și substanțe a crescut de trei ori, ca măsură de prevenție.

Managerul Rotea a dezvăluit că o parte dintre donatori doresc să le fie păstrat anonimatul și că în cursul zilei de azi va face publică lista actualizată a donatorilor.

El a mai afirmat că în spitalul slătinean sunt internate persoane cu COVID-19, starea lor fiind una bună și că spitalul pe care-l conduce are o capacitate de internare a 24-25 de persoane suspecte de COVID 19, în Secția de Infecțioase, unde pacienții trebuie să nu se intersecteze unii cu alții, și până la 70 de persoane confirmate cu coronavirus în Blocul Medical, etajele 4 și 5, unde pot fi internați mai mulți în salon.

Mai multe:

Manager Spital Slatina: AVEM pacienți cu COVID 19 internați în spital. Sunt bine