ATENȚIE, amenzi URIAȘE! Un alt oltean din izolare a fost plasat în carantină forțată, pe propria cheltuială

174

Un oltean aflat în izolare la domiciliu a fost plasat în carantină instituționalizată. pe lângă amenda de 5.000 de lei, el va trebui să achite și contravaloarea cheltuielilor cu carantina. Bărbatul a fost identificat de oamenii legii în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Potrivit Prefecturii Olt, în ultimele 24 de ore au fost efectuate aproximativ 1722 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate și 22 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate.
Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 236.300 lei.
O altă persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub paza, pentru alte 14 zile, în conformitate cu art. 3, alin. 1 din Ordonanța Militara nr. 4/2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și va suporta toate cheltuielile efectuate pentru carantinare.
,,Atragem atenția că sancțiunile au fost majorate semnificativ, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum, cetățenii care erau sancționați pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De vineri, amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, iar cei sancționați vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate.” susțin reprezentanții prefecturii Olt, într-un comunicat d epresă.