Primul român ARESTAT preventiv pentru nerespectarea ordonanțelor militare

346

Ministrul Afecerilor Interne, Marcel Vela,  a anunțat că a fost arestat primul român care a încălcat prevederile din Ordonanțele Militare. Cazul s-a întâmplat la Vaslui.

„Siguranța cetățenilor este o prioritate! Distanțarea sociala este unica soluție în acest moment. Este extrem de greu. În această lună, Paștele va fi petrecut într-un fel atipic. Știu că majoritatea gândiți că nu are cum să influențeze ceea ce faceți azi.

Vă rugăm să respectați indicațiile și să înțelegi că trecem cu bine dacă respectăm regulile.

Pentru a face încă un pas în războiul cu acest perfid imanic am semnat o nouă Ordonanță Militară pe care a avizat-o Ludovic Orban

Câteva precizări: Un factor care ne determină să introducem noi OM este comportamenul unor oameni care nu inteleg cât de periculos este ceea ce fac ei.

Legea este pentru toți!

Avem deja primul cetățean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă. A încercat să scape de politisti. S-a intamplat la Vaslui”, a spus Marcel Vela.

400 de dosare penale  au fost întocmite de autorități de la emiterea primei ordonanțe militare pentru cei care nu au respectat prevederile noilor legi. Mare parte dintre dosare au fost întocmite pentru zadărnicirea combaterii bolilor. Autoritățile au mai aplicat și 131.000 de sancțiuni în valoare de peste 170 milioane de lei.