Preoții olteni se adaptează măsurilor de urgență: slujbele religioase s-au mutat  LIVE pe facebook

131

Astăzi, în zi de mare sărbătoare creștină, ortodocșii olteni participă la slujbele religioase de acasă, rugându-se odată cu preoții care transmit live pe facebook.

Vrând-nevrând, bisericile au intrat în era tehnologiei și, pe principiul „Dacă nu vine muntele la Mahomed, atunci merge Mahomed la munte“, slujbele ajung zilele acestea în casele oltenilor prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, fiecare creștin se poate ruga odată cu preotul paroh și asista la slujba religioasă.

Mai mulți preoți din Olt și-au anunțat enoriații că pot urmări LIVE slujbele de acasă, iar unii déjà au pus metoda în practică duminica trecută. Astăzi, vor face la fel și cel mai probabil tot astfel se va proceda și în ceea ce privește Sfintele Liturghii și Denii oficiate cu ocazia uneia dintre cele mai mari sărbători creștine- Învierea Domnului.

ʺIubiți fii duhovnicești ai Parohiei Bobicești, în urma noilor măsuri luate de autorități prin Ordonanța Militară nr.2/21 martie 2020 cu privire la desfășurarea serviciilor religioase pe perioada stării de urgentță, instaurate în scopul prevenirii și stocării pandemiei cu COVID-19,vă anunț că slujbele religioase oficiate în incinta Bisericii Parohiale cu hramul ” Cuvioasa Paraschiva” din comuna noastră, vor putea fi urmărite LIVE prin intermediul acestui cont,venind astfel în sprijinul nevoilor spirituale ale fiecăruia dintre dumneavoastră în aceste vremuri grele, înălțând astfel împreună rugăciune către Doctorul sufletelor și trupurilor noastre, Mântuitorul Iisus Hristos.ʺ, a anunțat preotul Augustin Delureanu.

ʺIubiți Credincioși, Având în vedere situația dificilă în care ne aflăm perioada asta, am hotărât să creez această pagină pentru a încerca a vă transmite live slujbele din interiorul catedralei noastre. Nu sunt un specialist al acestui mijloc modern de comunicare însă sper ca eforturile noastre să aibă un rezultat. Este momentul să fim ascultători, să avem răbdare și mai ales să fim uniți, “aproape, dar stând departe unii de alții”. Doamne ajută!ʺ, și-a anunțat enoriașii și preotul Radu Voinea, Catedrala Sfânta Treime Corabia.

Tot prin intermediul rețelei de socializare, alți preoți primesc pomelnicele pe care le vor citi în biserică. ʺ Biserica prăznuiește Buna Vestire (Blagoveșteniile), sărbătoare creștină în amintirea momentului anunțării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavriil că va concepe și va deveni mama lui Iisus Hristos. Fiecare dintre cei care sunt cu inima și cu nădejdea la Maica Domnului va fi pomenit la Sfînta Liturghie (Sf.Proscomidie) . Vă rog să lăsați mesaj cu numele dumnevoastră! Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să ne ajute pe toți! STAȚI ÎN CASĂ!ʺ, a anunțat preotul Ionuț Brînaru, parohia Morunglav.

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire, aceasta fiind cea mai veche sărbătoare dedicată Maicii Domnului. Buna Vestire, Ziua Cucului sau Blagovestenia, după cum mai este numită această sărbătoare, reprezintă ziua în care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei că îl va naşte pe Iisus.