Locuitor din Oboga, 5.000 de lei amendă pentru părăsirea adresei de izolare

4506

Femeia din Oboga care ieri a părăsit domiciliu, ignorând dispoziția de autoizolare la domiciliu, după ce a revenit dintr-o zona cu focar de coronavirus, a fost adus acasă cu poliția. Ea a fost amendat de autorități cu 5.000 lei. Dacă nu va respecta perioada de 14 zile de izolare, riscă dosar penal.

,,In data de 01.03.2020, am constatat ca o persoana din com. Oboga a parasit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care impreuna cu Comitetul Judetean  pentru Situatii de Urgenta s-a apelat serviciul 112, in vederea anuntarii evenimentului. O comisie mixta formata din reprezentantii Serviciului de Control in Sanatate Publica Olt din cadrul DSP Olt si Politia Romana s-au deplasat la fata locului, ocazie cu care s-a aplicat o sanctiune contraventionala pentru nerespectarea conditiilor de izolare la domiciliu. În acest moment persoana este izolata la domiciliu” susțin reprezentanții DSP Olt.

Persoana în cauză a fost sancționată în baza HG 857 din 2011, art.30, cu suma de 5.000 de lei. Dacă va mai părăsi domiciliul până la expirarea celor 14 zile de autoizolare, aceasta riscă dosar penal.