Copilă din Balș, în echipa națională WORLD CHAMPIONSHIPS OF PERFORMING ARTS. Ajutați-o să ajungă în America!

2485

Un copil din Balș a reușit să fie selectat în echipa de tineri artiști ce va reprezenta România la cel mai mare concurs mondial de talente- World Championships of Performing Arts, USA din luna iulie. Pentru a ajunge acolo, Elisa Popovici are nevoie de sprijin financiar.

 

În vârstă de doar 11 ani, Elisa Popovici, din Balș, cântă muzică populară și a reușit să impresioneze jurații de la Next Star și să câștige mari premii la festivaluri naționale și internaționale de folclor, fiind remarcată de către mari specialiști în folclor, printre care etnomuzicologul Elise Stan. Anul acesta ea va reprezenta România la cea de-a 24-a ediție a Campionatului Mondial de Talente din California fiind selectată alături de tineri soliști vocali, instrumentiști, dansatori ori cu alte talente.

Pentru a putea ajunge în SUA, costurile de participare la campionat fiind destul de ridicate, familia fetei a demarat o campanie de strângere de fonduri. Însă nu sunt mulți aceia care s-au arătat dornici să sprijine folclorul, spre deosebire de alte talente din echipa României. Azi, fetița a făcut din nou apel pe pagina sa de socializare la iubitorii de folclor.

ʺSUNTEM ECHIPA României care participă la cel mai mare concurs de talente din lume ce va avea loc anul acesta în America!!! Eu, Elisa Popovici, țin să îi mulțumesc Doamnei Director național Iolanda Deca deoarece a avut încredere în talentul meu. Eu voi reprezenta județul meu Olt, dar si Scoala mea CNA Dinu Lipatti București. Mulțumesc doamnei profesoare Maria Constantin DEOARECE este încontinuu alături de mine!!! V-aș fi recunoscătoare celor din județul Olt dacă ma ajutați….până acum am fost sunată doar de domnul manager al Spitalului judetean Slatina , Cătălin Rotea!!! Si Doamna Vice Vanina Badea!!! Mi-am propus cu mândrie sa duc tradiția poporului Român peste hotare!!!ʺ, a postat micuța artistă.

https://www.facebook.com/8c18438d-c28c-4ba1-a3ab-cb214239a036

„World Championships of Performing Arts”, care va avea loc în California, Los Angeles, în perioada 24 iulie-2 august, reprezintă nu numai o mândrie de a arăta că România are unii dintre cei mai buni tineri artiști de pe mapamond, ci și o rampă de lansare pentru acești copii, de a fi remarcați de mari producători și de a obține burse oferite de prestigioase școli artistice din Statele Unite – Millennium Dance Complex, CSM Music, New York Film Academy sau New York Conservatory for Film and Television.

Elisa Popovici s-a mutat de curând în Capitală și este elevă a Liceului Dinu Lipatti, studiind și naiul. Ea este cunoscută publicului oltean iubitor de muzică populară prin desele apariții în ultimii ani alături de Ansamblul Poarta Olteniei, condus de președintele GAL Ghimpețeni – Titel Ciobanu și coregraful Marian Stănescu.

Publicată de Elissa Popovici pe Vineri, 15 martie 2019